Wanneer biedt Dierenartsenverbond Drenthe spoedhulp?


24 uur per dag en 7 dagen per week bieden alle zelfstandige dierenartsen die bij ons zijn aangesloten spoedhulp aan dieren die acute, medische hulp nodig hebben. De praktijken met ons keurmerk verlenen kortom altijd noodhulp. Ziektes en ongelukken houden zich immers ook niet aan kantooruren. Wij zijn goed bereikbaar en komen snel in actie als dat nodig is.

Wie verleent noodhulp bij de klinieken met jullie keurmerk?

Bij onze praktijken bieden alleen gediplomeerde en ervaren dierenartsen spoedhulp. Hierdoor weet je zeker dat je dier kwalitatief goede hulp krijgt.

Kan mijn dier opgevangen worden als het ziek wordt in het weekend?

Ja, de praktijken die verbonden zijn aan het Dierenartsenverbond Drenthe verlenen niet alleen spoedhulp, maar zorgen ook altijd voor goede crisisopvang, 24 uur per dag en 7 dagen per week, het hele jaar door. Bij complexe problemen kunnen we, als dat nodig is, doorverwijzen naar tweedelijns klinieken.

Waarom is een spoedconsult duurder dan een normaal consult?

Om deze service te verlenen, maken onze dierenartsenpraktijken extra kosten. Zo heeft bijna iedere praktijk een aantal dierenartsen in dienst, die ook betaald moeten worden als ze spoeddienst hebben. Ze zitten dan te wachten op wat er gaat gebeuren, mogen niet weg en moeten goed bereikbaar zijn. Verder zijn er ook voorzieningen nodig die de dienstdoende artsen nodig hebben. Denk aan mobiele telefoons, vervoer, een uitrusting, maar ook het onderhouden van de informatie op websites en de kosten voor het uitbrengen van ander voorlichtingsmateriaal. Ondanks de hogere tarieven voor de spoedconsulten ‘s nachts en in het weekend, zijn ze niet kostendekkend. Toch houden wij deze service in stand omdat we spoedhulpverlening als een van onze hoofdtaken beschouwen.

Verleent iedere dierenzorg-aanbieder spoedhulp?

Nee, zeker niet ieder tuincentrum(keten), dierenwinkel of andere aanbieder van bijvoorbeeld diermedicijnen, inentingen en operaties heeft ook een spoedhulpdienst. En als er al een alarmnummer is, dan is het nog maar de vraag waar je jouw dier heen moet brengen. De dierenartsen van tuincentra werken meestal iedere werkdag in een andere vestiging. Bij spoed kan de reistijd daardoor oplopen als de dierenarts niet dichtbij je woonplaats gevestigd is. Overigens verlenen ook niet alle dierenartsen noodhulp, maar wel de praktijken die bij het Dierenartsenverbond Drenthe zijn aangesloten omdat ze anders ons keurmerk niet kunnen krijgen.

Heeft uw dier een ernstig medisch probleem?

Neem dan contact op met uw eigen dierenarts.

Heb je geen dierenarts, of wordt er niet opgenomen?

Klik dan hier voor spoedhulp als je in Drenthe woont.