Je dier is in goede handen bij de dierenartsen met ons keurmerk. Uiteraard hebben onze leden de zesjarige, universitaire opleiding Diergeneeskunde voltooid. Maar een deskundige dierenarts heeft volgens ons meer noten op zijn zang dan doorwrochte kennis alleen.
Houdt deskundigheid dan nog meer in?
Jazeker. Voor ons vak geldt dat ervaring meester maakt. Een echt professionele en bedreven dierenarts heeft de fijne kneepjes van dit vak geleerd door het te doen. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld operatietechnieken, maar ook voor het gericht vragen stellen aan diereigenaren om de juiste informatie te verkrijgen. De dierenartsen van ons verbond hebben deze jarenlange ervaring opgedaan. Ze worden namelijk niet als lid geaccepteerd als dit niet zo is. Verder scharen we onder deskundig ook het toepassen van innovatieve technieken, inzichten en medicijnen. Je kunt het ook merken aan de rustige manier waarop we met je dier en met jou omgaan. Deskundigheid heeft daarnaast te maken met integriteit, met de betrokkenheid bij je dier en jou. En dat komt bij ons bijvoorbeeld tot uiting in het centraal stellen van de gezondheid van je dier op de lánge termijn.
Waaruit blijkt jullie deskundigheid?
Wij vinden dat ons vakmanschap ook is af te leiden aan hetgeen we prioriteit geven. Zo bieden we altijd spoedhulp en als we je dier vaccineren, onderzoeken we het ook preventief. Je kunt het daarnaast zien aan onze uitgebreide dossieropbouw (omdat die documenten van levensbelang kunnen zijn). Deskundigheid houdt verder in dat onze kennis actueel is. Daarom verplichten we onszelf met nascholing op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde. We informeren elkaar goed over onze kennisuitbreiding en de innovatie van ons vakgebied tijdens de verplichte intervisie. En dat alles tegen eerlijke prijzen om onze hulp zo toegankelijk mogelijk te houden.
Last but not least is onze deskundigheid te zien aan hoe onze klanten ons beoordelen. Onze praktijken houden geregeld klanttevredenheidsonderzoeken. De uitkomsten worden naar buiten gebracht via nieuwsbrieven, e-mails en lokale dag- en weekbladen. De onderzoeksuitslagen delen we ook onderling met elkaar tijdens onze intervisie.