Nieuws

Cursus Dentale Rontgen

Er was zóveel belangstelling, dat we de cursus dentale röntgen hond en kat niet één, maar twee avonden verzorgden. Op 18 en 25 januari waren twee groepen paraveterinairen (van praktijken aangesloten bij het verbond) te gast bij Dierenartspraktijk Anna Deen.

De cursus kende een theoretisch en een praktisch deel. Het maken van röntgenfoto’s van het gebit werd meteen geoefend. Het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen is waardevol; zo maken we niet alleen onszelf, maar ook elkaar beter.
Leuk dat jullie er waren, bedankt!

Drents Vet-Event 2022

Het Drents Vet-Event 2022! Wat fijn dat het dit jaar mocht plaats vinden. Mooie lezingen voor de paravets en dierenartsen geregeld door Zoetis in de mooie locatie Diggels in Westerbork. Na de leerzame lezingen kon er gestreden worden tijdens de pub quizzz.
Het was een mooie en gezellige avond !

Chirurgiecursus

Wat hadden we een leuke chirurgie cursus een week geleden! Onder leiding van specialist Henrik Wachter van de Tweede Lijn hebben we veel kunnen oefenen. Dank aan de locatie huisdierenpraktijk Beilen!

Uitstapje naar Wildlands

Elkaar ontmoeten, dát is wat de dierenartsen van het Dierenartsenverbond Drenthe doen. Zij zoeken elkaar op als collega’s in de praktijk en doen dat ook daarbuiten, zoals tijdens het ‘bedrijfsuitje’ eind april. Met een groep collega’s van het Verbond gingen we op avondexpeditie en namen een kijkje achter de schermen bij Wildlands in Gemeente Emmen.

Anesthesiecursus

Wat een geweldige avond hadden wij gisteren! Hans Nieuwendijk hield een lezing over anesthesie (narcose) bij onze geliefde huisdieren. De opkomst was super, met meer dan 40 leden hebben wij aandachtig geluisterd naar een zeer interessant verhaal. Ast-Dechra bedankt voor de sponsoring en goodiebags.